Saopstenje rumunski

Ce se întâmplă cu RTV?

Sindicatul profesional adresează întrebare publică angajatorului: este oare periclitat statutul întreprinderii publice mediatice RTV luând în considerare întâmplărire actuale în casă şi în afara ei.

Angajarea calitativă, întinerirea RTS-ului DA - cu aprobarea Guvernului Republicii Serbia, dar a RTV-ului - NU. Din ce cauză?

Este oare vorba despre politica menagementului casei sau despre incapacitatea unor indivizi de a se acomoda la momentul pe care-l traversăm, la situaţia politică specială.

Noua organizare şi sistematizare a muncii care a fost adoptată la sfârşitul anului 2016 de către consiliul de administraţie a adus o îngrijorare suplimentară în privinţa întemerierii unui astfel de mod de dezvoltare a RTV.

Întărirea părţii neproductive a RTV în detrimentul producţiei şi emiterii programului ca ocupaţiei de bază a RTV este dovadă sau a nerecunoaşterii esenţei serviciului public sau a alegerii greşite a unor persoane care trebuie să asigure dezvoltarea RTV. Inventarea denumirilor bombastice a unor posturi neproductive, evaluarea nereală a acestora, avansarea pe linie de partid şi familie se reflectă negativ asupra mediului de lucru şi profesional la RTV.

Neadoptarea regulamentului privind valorificarea muncii prin care să se decidă dinainte coeficientul posturilor facilitează angajatorului, ca după sistemul " astăzi puţin ţie, mâine altcuiva" să menţină starea care în esenţă nu corespunde majorităţii angajaţilor.

Încercările de mai mulţi ani ale Sindicatului Profesional RTV ca prin propunerea noului mod de evaluare a muncii, prin stabilirea coeficienţilor reali, reducerea diferenţelor neîntemeiate în evaluarea muncii asemănătoare sau chiar identice să asigure o situaţie financiară a angajaţilor măcar suportabilă, au fost de regulă respinse de către angajator.

Este iluzoriu să vorbim despre efectele financiare pozitive pentru RTV în momentul când 100 de angajaţi rămân sub limita decenţei, munca lor fiind plătită la nivelul venitului minim stabilit prin lege.

Un gust amar îl dă faptul că angajatorul pentru prima dată de când există casa îi ignoră pe angajaţi şi reprezentanţii lor, nelăsând spaţiu nici pentru o comunicare minimă, ceea ce este obligaţie legală. Sindicatul Profesional dă sfat bineintenţionat angajatorului ca, în cazul în care doreşte să readucă faima şi prestigiul casei, să acorde mai multă atenţie intereselor şi necesităţilor angajaţilor care, şi în aceste vremuri grele îşi îndeplinesc în mod decent şi corect sarcinile. Trebuie anulate posturile inventate - de directori, adjuncţi şi locţiitori ai lor, şefi, conducători. Trebuie evaluată munca, eforturile şi realizarea sarcinilor de muncă. Doar în acest fel angajatorul poate conta pe sprijinul Sindicatului Profesional.