Bilten 25
User Rating: / 0
PoorBest 

(NE)NAMERNA GREŠKA U KORACIMA?

Gusti rasporedi i imperativna, vremenski ograničena,  obaveza usaglašavanja upravnih akata sa svim zakonskim obavezama neminovno dovodi do donošenja privremenih mera koje su u osnovi nepopularne mere i naravno izazivaju oprečne reakcije.

Takav je i slučaj sa donošenjem Pravilnika o radu koji je i pored procesa pregovaranja o novom Kolektivnom ugovoru doneo i neke mere koje su ukinule neka od dosadašnjih prava radnika posebno u delu vrednovanja smenskog rada i rada nedeljom.

Ionako loša materijalna sitacija zaposlenih, dodatno pogoršana Uredbom o smanjenju zarada, sa ukidanjem isplate smenskog rada dovodi zaposlene do opasnosti da se nađu na ulici, na ovaj ili onaj način.

 

Strukovni sindikat RTV-a, svim raspoloživim sredstvima radi na tome da se što hitnije donese korektan tekst Kolektivnog ugovora koji će ispraviti ove nedoslednosti i umanjiti nanetu štetu zaposlenima.

Sa jasnim stavovima, konkretnim predlozima prihvatljivim i za poslodavca, u ponedeljak nastavljamo pregovore sa nadom da ćemo prevazići sve probleme i dobiti u ovom trenutku najpovoljnije mogući tekst Kolektivnog ugovora.

U ovome imamo bezrezervnu podršku Sindikata novinara, te sa nadom ulazimo u finalizaciju ovog za zaposlene trenutno, najbitnijeg dokumenta.

Verujemo, da ćemo do kraja nedelje imati tekst na koji ni osnivač, Vlada R. Srbije neće imati primedbe.

 

Zaposleni će biti obaveštavani o svim akcijama koje Strukovni sindikat preduzima, sada i u budućnosti na primeren način, jasno i blagovremeno.

 

Add comment


Security code
Refresh