Saopstenje 8
User Rating: / 0
PoorBest 

DA LI SMO NA PRAVOM PUTU?
Čekajući da Medijski zakoni kao i Zakon o finansiranju Javnih servisa budu doneti, veliki broj zaposlenih će i penziju pre dočekati nego nekakvo poboljšanje materijalnog položaja u RUV RTV.
Očuvanje Javnog servisa Pokrajine, kao prioritetnog cilja i Poslodavca i Strukovnog sindikata RUV RTV, je ostvareno te je logično da se nastavi sa reformom strukture samog Javnog servisa.
Neophodna je transparentnost u radu svih radnih grupa koje rade na transformaciji pokrajinskog Javnog servisa kako u organizacionom tako i u finansijskom segmentu.

 


Smatramo da je od izuzetne važnosti da i predstavnici Strukovnog sindikata RUV RTV budu ravnopravni učesnici u radu radnih grupa koje se bave pitanjima vezanim za sistematizaciju, vrednovanje poslova, broj izvršilaca i sl.
Dan RTV, 29 novembar, treba da bude svečani dan, da se istaknu uspesi, kako programski tako i tehnički.
Sa žaljenjem konstatujemo da ima veoma malo mesta ispoljavanju nekakvog zadovoljstva.
Previše je još uvek nerešenih pitanja : finansiranje, zarade, vrednovanje poslova, radno-poslovni prostor, višak rukovodilaca, savetnika, pomoćnika...

ZAŠTO TAPKAMO U MESTU?
Inertnost onih koji donose zakone nije i nesme biti opravdanje da se u RUV RTV ne donesu sva obavezujuća akta za normalno funkcionisanje Javnog servisa.
Posebno naglašavamo vrednovanje poslova kao najbitnijeg faktora finansijske stabilnosti u RUV RTV.
Imamo Kolektivni ugovor koji se ne primenjuje upravo u oblastima vrednovanja rada te je kao takav samo mrtvo slovo na papiru.
Ništa ne sprečava ni Poslodavca ni Strukovni sindikat RUV RTV da se o pitanjima koji su deo Kolektivnog ugovora, a u ovom se trenutku ne primenjuju, postigne obostrano prihvatljiv sporazum.
Odmah treba formirati radnu grupu Poslodavac – Sindikat i u najskorije vreme izaći sa predlogom rešenja primene Kolektivnog ugovora u celini.


Novi Sad, 25.11.2013. predsednik Strukovnog sindikata
Mijaz Čivović

 

 

Add comment


Security code
Refresh