Bilten 21
User Rating: / 0
PoorBest 

 

U toku mandata sadašnjeg Poslodavca, Strukovni sindikat RUV RTV je u više navrata, sistematično, poštujući slovo Zakona, ukazivao na nezavidan položaj RUV RTV u sferi medijskog prostora kao i na katastrofalan finansijski status zaposlenih.

Predlagane su mere koje bi mogle da pomognu u prevazilaženju problema , po našem mišljenju čak bi neke od njih možda i rešile neki problem, ali nismo nailazili na razumevanje od strane Poslodavca.

Dovedeni u finansijski katastrofalnu situaciju, naša medijska kuću i većina radnika nalazi se na rubu egzistencije.

Zbog nemogućnosti ostvarivanja normalne komunikacije Poslodavac – Sindikat a u cilju poboljšanja finansijskog položaja radnika i njihovog statusa u RUV RTV, Strukovni sindikat RUV RTV pismenim putem dostavlja zahtev poslodavcu za hitno rešavanje nagomilanih problema.

Strukovni sindikat RUV RTV zahteva:

- hitno usvajanje nove organizacije RUV RTV, Sistematizacije poslova sa vrednovanjem poslova, normativa rada

- hitno rešavanje finansijske situacije

- primenu Kolektivnog ugovora u celini

- rigorozne mere štednje na svim nivoima

 

 

Očekujemo od Poslodavca da nas do ponedeljka 29.04.2013 godine pismeno obavesti o koracima koje preduzima ili namerava da preduzme u vezi rešavanja naših zahteva.

U protivnom će Strukovni sindikat RUV RTV primenjujući odredbe Zakona o radu i Zakona o štrajku pozvati radnike naše medijske kuće na štrajk upozorenja.

Ponavljamo :

Zahtevamo učešće predstavnika Strukovnog sindikata RUV RTV u svim razgovorima koji se vode oko finansijske konsolidacije stanja u RUV RTV, kao i po svim pitanjima oko definisanja ukupnog broja zaposlenih po novoj organizaciji RUV RTV.

 

 

Add comment


Security code
Refresh