rencontre amoureuse
Strukovni sindikat
Obaveštenje

zaposlenima preko Agencije i zaposlenima sa nerešenim konačnim statusom

Izmenama i dopunama Statuta Strukovnog sindikata RTV , omogućava se svim zaposlenima, koji po bilo kom osnovu obavljaju radne zadatke u RTV, da postanu članovi Strukovnog sindikata.

Ovom prilikom se posebno obraćam zaposlenima koji poslove u RTV obavljaju preko Agencije, da mogu postati punopravni članovi Strukovnog sindikata RTV, sa svim pravima i obavezama.

Simbolična sindikalna članarina se u ovom slučaju uplaćuje 6 – to mesečno, u iznosu od 100,00 dinara, do trenutka regulisanja statusa u zaposlene na neodređeno vreme.

Jedan od prioriteta Strukovnog sindikata RTV je konačno regulisanje statusa zaposlenih preko Agencije, podmlađivanje RTV-a, kadrovsko osnaživanje .

Zajedno možemo da radimo na tome da Poslodavac u najskorije vreme reši status zaposlenih preko Agencije kao i ostalih zaposlenih sa nerešenim konačnim statusom.

Hoćemo i možemo to da uradimo.

 

N.Sad, 09.02.2018.                                                                   Ivan Jovanović, predsednik

 
bilten31

POČELI PREGOVORI

U sredu 07.02.2018 godine zvanično su počeli pregovori reprezentativnih Sindikata i Poslodavca oko teksta Kolektivnog ugovora za period do marta 2021 godine.

Nezavidna finansijska situcija u kojoj se nalazi RTV, katastrofalna finansijska situacija zaposlenih dodatno zahteva napore predstavnika Sindikata da Kolektivni ugovor bude onoliko dobar da pruža nadu zaposlenima da finansijska situacija može biti vidljivo bolja.

Neočekivane poteškoće, kao što su izmene Zakona o radu kojima se omogućava sporazumi rad kod kuće, raspoloživost za rad, uvođenje pojma raspoloživosti za obavljanje poslova, traže dodatna pojašnjenja o primenljivosti odredbi Zakona o radu u RTV.

Sindikati traže da se od strane Poslodavca donese prvo opšti akt u kome su ova pitanja pravno regulisana.

U toku pregovaranja definisaćemo i način finansijske nadoknade za ovakav novi način obavljanja poslova u RTV.

Dobrodošle su sve ideje zaposlenih o Kolektivnom ugovoru, predlozi kako da nam bude bolje.

 

DA SEBI PRUŽIMO NADU

 
USPEŠNI IZBORI

U petak 24.11.2017 godine održani su izbori za članove izvršnih organa Strukovnog Sindikata RTV.

Lista kandidata koji žele sindikalno angažovanje i imaju volju da pomognu u ostvarivanju sindikalnih prava svih zaposlenih u RTV opet je pokazao da imamo kadar sposoban da se uhvati u koštac sa problemima koji nas pritiskaju, da ponudi prihvatljiva rešenja Poslodavcu a sve u interesu ostvarivanja prava koja proističu iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora..

Razgovori sa zaposlenima neposredno pred izbore nam je omogućio uvid u želje i raspoloženje zaposlenih i to ne samo članova Strukovnog Sindikata RTV.

Potvrda ispravnosti dosadašnjeg rada je i broj izašlih na izbore.

Na sednici održanoj 01.12.2017 godine određene su funkcije u izvršnim organima sindikata.

Predsednik Strukovnog sindikata RTV je Ivan Jovanović.

Sekretar je Mijaz Čivović.

Opet smo dokazali da je:

STRUKOVNI SINDIKAT RTV – SINDIKAT PO MERI ZAPOSLENIH

 
REAGOVANJE STRUKOVNOG SINDIKATA RTV-a

Sindikalno delovanje podrazumeva teške i naporne pregovore sa Poslodavcem oko primene Kolektivnog ugovora, sveobuhvatnog poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih.

Štrajk kao poslednja instanca sindikalnog delovanja podrazumeva iscrpljenje svih zakonom određenih načina sindikalnog delovanja.

Strukovni sindikat RTV-a podržava sindikat Nezavisnost u svim tačkama njihovih zahteva upućenih Poslodavcu.

Zabrinjavajuća je činjenica da Poslodavac ne pristupa mirnom razrešenju legitimnih sindikalnih zahteva, istih onih koje i Strukovni sindikat zahteva od Poslodavca već duže vreme.

Strukovni sindikat nije u posedu nikakvih dokumenata koji izuzimaju RTV od primene ograničenja zarada, zabrana zapošljavanja.

Ukoliko sindikat Nezavisnost ima takva dokumenta, Strukovni sindikat RTV će odmah , preko svog pravnog zastupnika pokrenuti zakonsku proceduru ukidanja primene ove odredbe na RTV.

Istovetni zahtevi oba Sindikata ukazuju na potrebu zajedničkog nastupa u pregovorima sa Poslodavcem i njegovim satelitima u cilju poboljšanja položaja zaposlenih u RTV.

U Novom Sadu, 17.05.2017.

Mijaz Čivović

 
Dopis redakcijama

Poštovani,

U okviru svojih sindikalnih aktivnosti Strukovni sindikat RTV se redovno oglašava saopštenjima, biltenima, otvrenim pismima....

Sitacija u kojoj se trenutno nalaze zaposleni u rtv, položaj Kuće u medijskoj sferi, nateralo nas je da pošaljemo dopis Poslodavcu sa određenim pitanjima, primedbama i sugestijama o potrebi zajedničkog delovanja u pogledu rešavanja prisutnih problema.

Ni posle mesec dana od objavljivanja ovog Otvorenog pisma, Poslodavac se ni na koji način ne oglašava.

Kao da zaposleni ne postoje, kao da probleme stvara neko sa strane te on treba i da ih rešava.

U tom smislu namera nam je da Vas zamolimo da pojačamo pritisak na Poslodavca da skrene pogled na rešavanje potreba zaposlenih.

Bili smo slobodni da Vam dopis prevedemo sa željom da se i na ovakav način približimo zaposlenima.

Otvoreno pismo bi moglo da se koristi u informativnim emisijama u celosti , u delovima, kao osvrt na određene probleme, kao deo autorske analize stanja u Kući i oko nje i na drugi način koji koncepcijski odgovara redakcijskim potrebama.

Strukovni sindikat je spreman i na gostovanje u emisijama, uživo, snimano.

Nadamo se saradnji sa Redakcijama, razumevanju onoga što želimo.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 13