rencontre amoureuse
Strukovni sindikat
PROTEST U MINUT DO DVANAEST


POZIVAMO ČLANOVE STRUKOVNOG SINDIKATA RUV RTV KAO I SVE ZAPOSLENE U RUV RTV DA NA MIRAN I DOSTOJANSTVEN NAČIN IZRAZIMO SVOJE NEZADOVOLJSTVO FINANSIJSKIM STANJEM U KOME SE NALAZIMO.

KATASTROFALNA FINANSIJSKA SITUACIJA SVAKOG RADNIKA POJEDINAČNO, NEREŠENO PITANJE STATUSA RUV RTV, NAČIN FINANSIRANJA I NEIZVESNA BUDUĆNOST TERAJU NAS NA OVAJ PROTEST U MINUT DO DVANAEST.

UZ OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA STRUKOVNOG SINDIKATA, PROTEST ĆE BITI ODRŽAN U PREDVORJU RADIO NOVOG SADA U PONEDELJAK, 02.09.2013 GODINE SA POČETKOM U MINUT DO DVANAEST.

Novi Sad, 30.08.2013. predsednik Strukovnog sindikata

Mijaz Čivović

 

 
Saopštenje 7
User Rating: / 3
PoorBest 

 

Zakon o radu i Kolektivni ugovor – Biblija za Strukovni Sindikat RUV RTV

Ustav i Zakon( u svim pojavnim oblicima) – Biblija za Vladu Republike Srbije

 

Strukovni sindikat RUV RTV je u više navrata, sistematično, poštujući slovo Zakona, ukazivao na nezavidan položaj RUV RTV u sferi medijskog prostora kao i na katastrofalan finansijski status RUV RTV i nadasve zabrinjavajući nivo isplaćenih zarada većine zaposlenih.

Upućeni su dopisi na adrese svih relevantnih faktora društveno-političkog života, Vlada Republike Srbije, Predsednik Republike Srbije, Premijer Vlade Republike Srbije, prvi podpredsednik Vlade Repulike Srbije, resorna ministarstva, organi Pokrajine Vojvodine, Nacionalni saveti manjinskih zajednica.

Strukovni sindikat RUV RTV traži od Vlade Republike Srbije ravnopravan tretman za oba javna servisa, Republički javni servis RTS i Pokrajinski javni servis RTV, obezbeđivanje finansijskih sredstava koja omogućavaju normalno funkcionisanje u periodu do Zakonom određenog načina finansiranja.

 
Saopštenje 6

 

U periodu od predhodne dve godine, Strukovni sindikat RUV RTV je u više navrata, sistematično, poštujući slovo Zakona, ukazivao na nezavidan položaj RUV RTV u sferi medijskog prostora kao i na katastrofalan finansijski status RUV RTV i nadasve zabrinjavajući nivo isplaćenih zarada većine zaposlenih.

Mere koje su Poslodavac i UO RUV RTV preduzimali da se prevaziđe ovako težak period za RUV RTV, bile su, blago rečeno, neblagovremene, neefikasne i nažalost u velikoj meri doprinele su sadašnjem stanju u kome se i RUV RTV i zaposleni nalaze.

Od novog menadžmenta RUV RTV očekujemo konsolidaciju javnog servisa, finansijsku disciplinu i efikasniji rad.

 
Bilten 21

 

U toku mandata sadašnjeg Poslodavca, Strukovni sindikat RUV RTV je u više navrata, sistematično, poštujući slovo Zakona, ukazivao na nezavidan položaj RUV RTV u sferi medijskog prostora kao i na katastrofalan finansijski status zaposlenih.

Predlagane su mere koje bi mogle da pomognu u prevazilaženju problema , po našem mišljenju čak bi neke od njih možda i rešile neki problem, ali nismo nailazili na razumevanje od strane Poslodavca.

Dovedeni u finansijski katastrofalnu situaciju, naša medijska kuću i većina radnika nalazi se na rubu egzistencije.

Zbog nemogućnosti ostvarivanja normalne komunikacije Poslodavac – Sindikat a u cilju poboljšanja finansijskog položaja radnika i njihovog statusa u RUV RTV, Strukovni sindikat RUV RTV pismenim putem dostavlja zahtev poslodavcu za hitno rešavanje nagomilanih problema.

Strukovni sindikat RUV RTV zahteva:

- hitno usvajanje nove organizacije RUV RTV, Sistematizacije poslova sa vrednovanjem poslova, normativa rada

- hitno rešavanje finansijske situacije

- primenu Kolektivnog ugovora u celini

- rigorozne mere štednje na svim nivoima

 
Još jedna zaslužena penzija

 


Anna Surová odnosno Ana Surovi – kako piše u spiskovima zaposlenih u RUV RTV od početka ove kalendarske godine upisala se u društvo penzionera.

U redakciji Programa na slovačkom jeziku odradila je ceo svoj radni vek – punih 35 godina, 11 meseci... Obavljala je poslove jezičkog urednika – lektora, poslove pomoćnika urednika i uredjivala emisiju. Posvetila se zdravom načinu života, zdravoj ishrani i te teme su dominirale u njenim prilozima. Nije se ustručavala uhvatiti se za koštac i sa aktuelnim političkim zbivanjima. Poslu je pristupala staloženo, pribrano . Predano je pomagala mladjim kolegama ne žaleći ni vremena ni truda a sve sa željom da program bude slušan, aktuelan a naročito jezički korektan.

Strukovni sindikat RUV RTV je prigodnim poklonom ispratio dragu koleginicu u više nego zasluženu penziju.

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 13